Ingrediente
3 pere
500ml vin alb sec
150gr zahăr brun
2 batoane scorțișoară
3 cuișoare
1/2 linguriță anason măcinat
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1 linguriță amidon
2 lingurițe apă rece
Mod de preparare
Pentru acest desert delicios e necesar să alegeți pere coapte, dar tari. Eu am ales pere abate.
Se curăță perele ușor de coajă, păstrând codița.
Într-o cratiță se toarnă vinul. Se adaugă zahărul brun, batoanele de scorțișoară, cuișoarele, anasonul măcinat și ghimbirul. Se pune cratița foc mediu și se lasă până se topește zahărul. Apoi se adaugă perele în vinul dulce aromat și se lasă la fiert sub capac, la foc mediu 20 de minute.
Se întorc perele din când în când. Când perele sunt fierte, se scot pe o farfurie.
Apoi se mai lasă vinul aromat să dea în 2-3 clocote. Intre timp se pregătește un amestec din amidon și cele 2 lingurițe de apă rece. Se toarnă amestecul obținut în vinul aromat. Se mai lasă 5 minute la foc până primește consistența unui sos.
Sosul de vin se toarnă fierbinte peste perele fierte. Delicios este puțin spus 😋