Ingrediente
10 cartofi roșii
500gr carne de vită
1l bulion
8 linguri ulei vegetal
1/2 linguriță piper negru măcinat
2 lingurițe boia de ardei dulce
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță pătrunjel verde uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Prima dată se prepară carnea tocată. Într-o cratiță se adaugă 4 linguri ulei vegetal (de răpiță am folosit eu). Se adaugă carnea tocată și se prăjeste la foc mare timp de 20-25 de minute. După primele minute de prăjire se adaugă condimentele: piper negru măcinat, boia de ardei dulce, sare în funcție de preferințe. Când carnea este aproape gătită se adaugă busuiocul și pătrunjelul verde uscat. Se amestecă pentru omogenizare și îmbinarea aromelor.
Cât timp se prepară carnea, se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe sau în funcție de preferințe. Se adaugă 4 linguri de ulei într-o tavă pentru cuptor. Se pun cubulețele de cartofi în tavă și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Apoi se adaugă carnea tocată preparată și se amestecă ușor cu o lingură de lemn.
Se toarnă bulionul și se acoperă tava cu folie de aluminiu.
Apoi se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 50 de minute. Apoi se scoate folia și se mai lasă tava în cuptor alte 5-10 minute.
Cartofii la cuptor cu carne tocată de vită sunt delicioși alături de murăturile preferate 😋