Dovleac copt cu miere și ghimbir😋


Ingrediente
1/4 dovleac pentru copt
3 linguri zahăr brun
1/2 linguriță praf de ghimbir
1 lingură miere de salcâm


Mod de preparare
Eu am cumpărat acel sfert de dovleac, motiv pentru care nu a mai fost nevoie să curăț dovleacul de semințe și să îl tai în sferturi sau felii mai groase. Am spălat bine bucata de dovleac și am tamponat-o cu un șervețel absorbant. Se învelește bucata de dovleac în folie de aluminiu și se pune într-o tavă. Apoi se pube tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 40-50 de minute. Apoi se scoate tava din cuptor. Se dezvelește dovleacul și se adaugă zahărul brun amestecat cu praful de ghimbir în mijlocul bucății de dovleac. Se învelește ușor dovleacul în folie și se mai lasă aproximativ 20 de minute până se topește zahărul. Se scoate dovleacul din cuptor și se lasă 5 minute la răcorit. Apoi se unge cu miere. Este delicios 😋

Share

Lasa un comentariu