Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
125gr zahăr pudră
100gr făină
1 praf de copt
4 linguri apă rece
2 linguri cacao
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
Pentru crema de brânză
400gr cremă de brânză
2 gălbenușuri de ou
50gr zahăr pudră
6 smochine
1 lingură zahăr pudră pentru decor
Unt pentru uns tava
Mod de preparare
Se separă ouăle. Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția de gălbenușuri și zahăr pudră. Se adaugă cele 4 linguri de apă rece, cacao și esența de vanilie. Se amestecă pentru omogenizarea compoziției. Albușurile se bat spumă cu praful de sare, apoi se încorporează în prima compoziție. Aluatul obținut se pune într-o tavă unsă cu unt.
Se prepară crema de brânză prin amestecul ingredientelor și mixarea cu un tel până la obținerea unei compoziții omogene. Se adaugă din loc în loc câte o lingură din compoziția obținută în tavă peste aluat. Apoi se formează niște forme cu ajutorul unei scobitori.
Smochinele se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se taie în sferturi. Se adaugă în tavă peste cele 2 compoziții.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25-30 de minute.
Apoi se lasă la răcorit foarte bine înainte de feliere. Eu n-am mai avut răbdare și am feliat-o mai repede 🙈 Pentru decor se pudrează cu zahăr pudră.
Este delicioasă, aromată, iar blatul are o textură umedă 😋 Se păstrează 1-2 zile la frigider.