Ingrediente
8-10 cartofi roșii
300gr cubulețe bacon
2 căței de usturoi
4 linguri ulei de răpiță
2 linguri pastă de ardei roșu (homemade)
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe sau în funcție de preferințe. Se pun la fiert în apă rece. Se adaugă puțină sare și se lasă până se fierb pe jumătate. Se scurg de apa în care au fiert. Se pun într-o tavă pentru cuptor în care am adăugat în prealabil cele 4 linguri de ulei. Cât timp se fierb cartofii se prăjește ușor baconul. Când s-a rumenit suficient se adaugă usturoiul pisat și se lasă cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă pasta de ardei și se mai lasă 1-2 minute pe foc. Se adaugă baconul prăjit peste cartofi în tavă. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă boia de ardei dulce și cimbrul uscat.
Apoi se amestecă ușor pentru omogenizare. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20-30 de minute.
Sunt delicioși alături de salata sau murăturile preferate 😋