Papricaș cu piept de pui și găluște 😋


Ingrediente
500gr piept de pui
4 linguri ulei vegetal
1 ceapă mică
2 linguri pastă de ardei (homemade)
2 lingurițe boia de ardei dulce
2 căței de usturoi
2 foi de dafin
Piper mozaic proaspăt măcinat
Sare roz de Himalaya
Pentru găluște
2 ouă
1 praf de sare
Făină cât cuprinde (3-4 linguri)
Pentru deres
1 lingură făină
3-4 linguri apă rece


Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fâșii. Într-o cratiță se adaugă uleiul vegetal (eu am folosit ulei de răpiță). Se călește ceapa tocată mărunt 2-3 minute. Apoi se adaugă boia de ardei dulce și pasta de ardei roșu. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă fâșiile din piept de pui și se condimentează cu puțină sare și piper. Se lasă 1-2 minute la prăjit la foc mediu, apoi se adaugă apă cât să fie acoperită carnea. Se adaugă foile de dafin și se lasă la fiert la foc mediu, sub capac, aproximativ 30 de minute.

Când carnea este aproape gătită se adaugă usturoiul pisat. Apoi, după ce s-a fiert pieptul de pui se prepară găluștele. Se bat bine ouăle cu o furculiță. Se adaugă praful de sare și făină până se obține o compoziție cremoasă. Se înmoaie lingura în sosul fierbinte apoi se ia câte o lingură din compoziția de găluște și se adaugă în mâncare. Se lasă găluștele la fiert aproximativ 5 minute, timp în care se poate prepara un deres din puțină faină amestecată cu apă rece. Apoi se ia cratița cu papricaș de pe foc și se adaugă deresul amestecând ușor cu o lingură de lemn. Se mai lasă la foc alte 2-3 minute papricașul până când compoziția primește consistența unui sos. Este delicios 😋

O altă rețetă delicioasă de papricaș găsiți aici

Share

One Reply on “Papricaș cu piept de pui și găluște 😋”

Lasa un comentariu