Ingredinte
1 Cocoșel de pădure (500gr) sau un Puișor Edenia
4 morcovi
2 rădăcini pătrunjel
2 rădăcini păstârnac
1/2 rădăcină țelină
1-2 lingurițe sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
2 linguri ulei de măsline extra virgin
3 căței de usturoi
4 linguri sos de soia
2 linguri oțet de orez
2 linguri zahăr brun
Mod de preparare
Cocoșelul de pădure se curăță de eventualele resturi de pene, se spală și se pune la fiert împreună cu legumele curățate și spălate.
Legumele se lasă întregi nu se feliază. Se adaugă 1-2 lingurițe de sare în funcție de preferințe. După ce s-au fiert carnea și legumele, se scot pe un platou. Supa se strecoară și se folosește pentru prepararea unui pilaf sau pentru supa cu tăiței sau găluște. Se prepară un sos din amestecul usturoiului pisat cu sosul de soia, oțetul de orez, zahărul brun și piper în funcție de preferințe. Oțetul de orez puteți să îl înlocuiți cu oțet de mere. Se unge puiul pe ambele părți cu sosul obținut, cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi se așează puiul într-o tavă pentru cuptor. Se feliază legumele și se pun în tavă. Apoi se stropesc din abundență cu sosul rămas.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15-20 de minute. Delicios 😋
O altă rețetă delicioasă de legume caramelizate găsiți aici
Și o altă rețetă de puișor cu legume la cuptor 😋