Iahnie de fasole la cuptor 😋


Ingrediente
1kg fasole albă
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
2 morcovi
1/2 rădăcina țelină
1 litru bulion
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1/2 legătura pătrunjel verde
1/2 legătură frunze de țelină
2 linguri făină albă
2 linguri ulei vegetal
3 foi de dafin


Mod de preparare
Fasolea se spală foarte bine și se pune la fiert împreună cu morcovii, rădăcina de țelină, ceapa și usturoiul. Când fasolea este fiartă pe jumătate se adaugă foile de dafin, 1-2 lingurițe de sare și cele 2 linguri de ulei vegetal. Apoi când fasolea e fiartă se scurge de apă și se pune într-un vas pentru cuptor. Eu am folosit un vas de yena. Ceapa, foile de dafin și usturoiul nu se păstrează. Se amestecă bulionul cu sare și piper în funcție de preferințe, pătrunjel verde și frunzele de țelină tocate mărunt, apoi se toarnă peste boabele de fasole. Se amestecă ușor pentru omogenizare.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 20 de minute. Apoi se scoate tava și se adaugă un amestec din cele 2 linguri de făină și 5-6 linguri de apă rece. Se amestecă ușor pentru omogenizare, apoi se pune tava în cuptorul pentru alte 10 minute. Se mărește temperatura la 200°. Este delicioasă simplă sau alături de cârnați fripți, ouă ochiuri sau carne prăjită. O altă sugestie de servire pe care v-o recomand sunt mini ciolanele de porc fără șoric în marinadă, coapte în cuptor 😋

O altă rețetă de iahnie de fasole găsiți aici

Share

Lasa un comentariu