Salmorejo 😋


Ingrediente (pentru două porții)
800gr roșii
150gr miez de pâine
2 căței de usturoi
150ml ulei vegetal
1 linguriță oțet din vin alb
Sare roz de Himalaya
Pentru servire
Cubulețe de șuncă crud uscată
2 ouă fierte tari
Piper mozaic proaspăt măcinat (opțional)


Mod de preparare
Roșiile se curăță de pieliță, se taie bucăți, apoi se pun în vasul unui blender împreună cu usturoiul, miezul de pâine și oțetul. Se procesează timp de 1-2 minute până se obține o compoziție omogenă. Apoi se adaugă uleiul vegetal (de răpiță am folosit eu) și se mai procesează puțin pentru încorporare. Se condimentează cu sare în funcție de preferințe. Apoi se acoperă recipientul cu amestecul obtinut cu folie alimentară și se pune în frigider pentru 15 minute. În momentul servirii se adaugă bucățele de ou fiert tare și cubulețe de șuncă crud uscată. Opțional puteți presară puțin piper mozaic proaspăt măcinat. Este delicioasă și răcoroasă, potrivită pentru zilele toride de vară 😋

Share

Lasa un comentariu