Prăjitură pufoasă cu banane și afine


Ingrediente
2 banane coapte
200gr afine
2 ouă
120gr unt la temperatura camerei plus unt pentru uns tava
240gr făină
200gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
2 lingurițe esență de vanilie
1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță sare


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă ingredientele uscate făina, praful de copt și sarea. Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul pudră până devine cremos. Apoi se adaugă pe rând ouăle, mixând foarte bine după fiecare ou adăugat. Apoi se adaugă esența de vanilie și bananele pisate bine cu o furculiță. Se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă pe rând câte o lingură de făină. La final se adaugă afinele spălate și tamponate cu un șervețel absorbant. Se amestecă ușor cu o spatulă pentru incorporarea afinelor. Aluatul se pune într-o tavă unsă cu unt.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 175° pentru 25-30 de minute. Este delicioasă, pufoasă și foarte aromată 😋

Share

Lasa un comentariu