Ingrediente
1 file somon (250gr)
3 linguri sos de soia
2 linguri ulei de susan
2 linguri oțet de orez
1 lingură zahăr brun
1 lingură ghimbir ras
1 cățel de usturoi pisat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant, apoi se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Se prepară un sos prin amestecul uleiului de susan cu sosul de soia, oțetul de orez, zahărul brun, ghimbirul și usturoi pisat. Se unge foarte bine somonul cu sosul obținut, apoi se toarnă restul sosului peste pește. Se învelește somonul ușor și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10 minute.
După cele 10 minute se scoate tava din cuptor, se dezvelește ușor somonul și se unge cu sosul din folie. Apoi se pune iar în cuptor pentru alte 5 minute dezvelit.
Este delicios alături de câteva buchețele de Broccoli în stil asiatic 😋
Rețeta pentru Broccoli în stil asiatic o găsiți aici