Salată de cartofi dulci cu brânză proaspătă de capră


Ingrediente
1 cartof dulce mare
1 ceapă roșie
50gr brânză proaspătă de capră
Câteva migdale
4 linguri suc de lămâie
1 lingură coajă de lămâie
3 linguri ulei de răpiță presat la rece
1 linguriță pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Cartoful dulce se curăță și se taie cubulețe. Apoi se lasă în apă rece 1-2 ore. Se scurge de apă și se tamponează bine cu un prosop de bucătărie. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și o lingură de ulei vegetal. Apoi se pun cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe un singur strat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 220° pentru 20 de minute până se rumenesc ușor. Cât timp stau cartofii în cuptor se curăță și se taie ceapa roșie peștișori. Apoi se condimentează cu sare și se lasă timp de 10 minute. După cele 10 minute se scurge sucul lăsat și se adaugă sucul de lămâie. Se mai lasă alte 15 minute la marinat. Apoi se prepară un dressing din amestecul pătrunjelului verde cu coaja de lămâie și 2 linguri de ulei. Amestecul obținut se adaugă peste ceapă.

Într-un bol se pun cartofii dulci copți. Se adaugă ceapa marinată și puțin lichid de la ceapa marinată. Se amestecă ușor. Apoi se adaugă brânză proaspătă de capră sfărâmată și migdalele măcinate grosier.

Înainte de servire se mai adaugă lichid de la ceapa marinată, în funcție de preferințe 😋

O altă salată delicioasă cu cartofi dulci găsiți aici

Share

Lasa un comentariu