![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_170330-1024x987.jpg)
Ingrediente
8 pulpe de pui dezosate și fără pieliță
2 linguri ulei de răpiță
Sare roz de Himalaya
Piper negru măcinat
Boia de ardei dulce
350ml apă rece
Pentru sos
25 gr unt 82% grăsime
50 gr parmezan ras
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime
150ml vin alb sec
2 linguri suc de lămâie
100ml apă rece plus 2 linguri apă rece
3 căței de usturoi
Sare roz de Himalaya
1/2 linguriță cimbru uscat
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 linguriță amidon de porumb
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_165900-966x1024.jpg)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_165521-1024x962.jpg)
Mod de preparare
Pentru acest preparat puteți folosi fie piept de pui, fie pulpe de pui superioare sau copanele. Eu am ales de această dată niște pulpe de pui dezosate și fără pieliță. Pulpele de pui se spală foarte bine, apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se încinge uleiul vegetal într-o cratiță. Puteți folosi uleiul vegetal preferat. Eu folosesc ulei de răpiță. Se pun pulpele și se lasă la prăjit pe ambele părți, aproximativ 10 minute la foc mediu. Se condimentează cu puțină boia de ardei dulce, aproximativ o jumătate de linguriță.
![](https://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_171249-1024x987.jpg)
Apoi se adaugă 250ml de apă rece și se lasă la fiert sub capac la foc mediu 20-30 minute. Se mai completează cu apă rece. Eu am mai adăugat încă 100ml apă rece cât timp au fiert pulpele.
![](https://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_171110-850x1024.jpg)
Când pulpele sunt gătite. Se pune untul la topit într-o cratiță pentru sosuri. Se adaugă usturoiul pisat și se lasă 1 minut cât să își elibereze aromele. Apoi se toarnă vinul alb sec, apa și cimbrul uscat. Se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă smântâna pentru gătit, sucul de lămâie și parmezanul. Se reduce focul și se lasă la fiert 2-3 minute. Se potrivește cu sare și piper în funcție de preferințe.
![](https://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_171143-914x1024.jpg)
Se toarnă sosul obținut peste pulpe și se amestecă ușor. Apoi se mai lasă la fiert 2-3 minute pentru îmbinarea aromelor.
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_170908-940x1024.jpg)
Se prepară un amestec din 2 linguri de apă rece și o linguriță de amidon de porumb. Apoi se ia cratița cu pulpe și sos de pe foc și se adaugă amestecul de amidon și apă.
![](https://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_170817-969x1024.jpg)
Se amestecă ușor și se pune cratița din nou pe foc pentru alte 2-3 minute până când compoziția primește consistența unui sos.
![](https://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_170732-925x1024.jpg)
Este delicios alături de puțină mămăliguță.
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_170028-994x1024.jpg)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_170702-1024x950.jpg)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_165656-1024x949.jpg)
![](http://bucatarindcupasiune.ro/wp-content/uploads/2020/07/20200727_165900-1-966x1024.jpg)