
Ingrediente
1 file somon (250gr)
2 linguri unt 82% grăsime
50ml vin alb sec
2 linguri suc de lămâie
3 căței de usturoi mai mici pisați
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură pătrunjel verde tocat



Mod de preparare
Somonul se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, suficient de mare cât să îl învelească.
Într-o cratiță mică pentru sosuri se topește untul. Apoi se adaugă usturoiul și se lasă un minut cât să își elibereze aromele. Se ia cratița de pe foc și se adaugă vinul și sucul de lămâie. Apoi se unge cu amestecul obținut peștele cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie.
Restul sosului se toarnă în tavă peste pește. Se învelește ușor peștele cu folia și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15minute.

Apoi se scoate tava și se dezvelește ușor folia. Se mai lasă peștele în cuptor 5 minute până se rumenește ușor. Se presară pătrunjel verde tocat în momentul servirii. E delicios alături de puțină salată, diferite garnituri sau felii de lămâie 😋



