Broccoli în stil asiatic 😋


Ingrediente
1kg broccoli
3 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri ulei de susan
4 linguri sos de soia
2 linguri suc de lămâie sau lime
4 căței de usturoi mai mici
Piper mozaic proaspăt macinat
Sare roz de Himalaya
1/2 linguriță chili sau Harrisa (Opțional)


Mod de preparare
Broccoli se desface buchețele și se spală bine prin jet de apă rece. Se pune o oală cu apă la fiert. Se adaugă o linguriță de sare în momentul când apa fierbe intens cu bulbuci. După adăugarea linguriței cu sare se va forma o spumă activă care va disparea în câteva secunde. Astfel se va elibera oxigenul din apă, iar broccoli fiert în acea apă își va păstra mai bine vitaminele. Apoi se adaugă buchețelele de broccoli în apă și se lasă la foc mare până când începe să fiarbă. Când începe să fiarbă se face focul mic și se lasă 2-3 minute. Între timp pregătiți un recipient cu apă rece. Dacă aveți mai mult broccoli, de exemplu la fel ca în rețetă puteți folosi 2 recipiente cu apă rece. Cu ajutorul unei palete scoateți imediat ce ați stins focul broccoli și îl puneți în apă rece.

Verificați apa. Dacă s-a încălzit schimbați-o. Lăsați broccoli în apă rece 5 – 10minute. Astfel se va opri procesul de fierbere, iar buchețelele de broccoli vor rămâne crocante și gustoase. Apoi treceți broccoli într-o strecurătoare și lăsați la scurs 10-15 minute.

Între timp se prepară un dressing prin amestecul într-un bol a uleiului de măsline cu usturoiul, sosul de soia, uleiul de susan, sucul de lămâie, puțin piper mozaic proaspăt măcinat. Înainte de servire se toarnă dressingul obținut peste buchețelele de broccoli.

Opțional puteți presăra fulgi de chilli sau Harrisa. Delicios e puțin spus 😋 Broccoli în stil asiatic poate fi consumat simplu sau pe post de garnitură alături de diferite preparate din carne sau mai ales pește.

Share

One Reply on “Broccoli în stil asiatic 😋”

Lasa un comentariu