
Ingrediente
1 file somon (250gr)
2 linguri muștar franțuzesc (cel cu bobițe)
2 linguri miere
3 linguri suc de lămâie
2 căței de usturoi pisați
1/2 linguriță boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se lasă pe o farfurie la temperatura camerei până la prepararea crustei de muștar.

Într-un bol mai mic se amestecă usturoiul pisat cu sucul de lămâie, muștarul, mierea, boia de ardei dulce și puțină sare.

Se pune somonul într-o tavă pe folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească. Se unge bine cu amestecul obținut, apoi se toarnă sosul rămas peste pește.

Se învelește în folia de aluminiu și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15 minute.

Apoi se desface ușor folia și se mai lasă în cuptor alte 5 minute. Este delicios alături de salata preferată. Ca sugestie de prezentare vă propun o salată frumos colorată și delicioasă de roșii cherry mix cu sumac și busuioc verde 😋



Rețeta pentru Salata de roșii cherry mix cu sumac și busuioc verde o găsiți aici