Farfalle cu sos de mascarpone și somon afumat 😋


Ingrediente
250gr farfalle colorate
200ml smântână pentru gătit 32% grăsime
200gr mascarpone
100gr somon afumat
25gr unt sau 2 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Puteți folosi orice tip de paste: penne, spaghete, farfalle, important e să folosiți paste de calitate superioară. Cât timp fierb pastele puteți tăia mărunt sau în funcție de preferințe somonul afumat. Eu am folosit felii foarte subțiri de somon afumat, motiv pentru care a fost mai simplu să îl rup în bucățele.

Într-o cratiță se pune untul la topit la foc mic sau uleiul vegetal la încins. Se adaugă smântâna pentru gătit și mascarponele și se amestecă ușor până când se obține o compoziție ușor cremoasă omogenă. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă pastele scurse de apă și bucățelele de somon afumat. Se amestecă ușor pentru omogenizarea și îmbinarea aromelor. Se mai lasă pe foc un minut, maxim 2 minute apoi se stinge focul. Nu lăsați foarte mult sosul de mascarpone la fiert, se va tăia! Sunt delicioase 😋

O altă rețetă delicioasă cu farfalle găsiți aici

Share

Lasa un comentariu