Ingrediente:
800gr piersici și caise tăiate felii
150gr zahăr brun
Sucul de la o lămâie netratată
2 linguri de amidon de porumb
Pentru blat
110gr unt 82% grăsime plus unt pentru uns tava
150gr faină
100gr zahar brun
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie 1 lingură zahăr pudră (opțional)
2 linguri fulgi de migdale (opțional)
Mod de preparare
Se spală și se taie felii piersicile și caisele. Apoi se amestecă fructele cu sucul de lămâie, zahărul brun și amidonul.
Se unge o tavă cu unt (eu am folosit un vas de yena) și se pune amestecul de fructe în tavă.
Se prepară aluatul prin mixarea untului la temperatura camerei cu zahărul brun. Apoi se adaugă făina, praful de sare si esența de vanilie și se amestecă cu mâna până se obține un aluat sfărâmicios. Aluatul obținut se pune bucăți în tavă peste stratul de piersici.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 40-45 de minute. Dupa 30 de minute puteți adăuga, optional, niște fulgi de migdale, pentru un plus de savoare. Este delicioasă simplă sau alături de puțină înghețată de vanilie 😋
Alte rețete de Crumble-uri găsiți aici
One Reply on “Crumble cu piersici și caise 😋”