Fasole frecată cu ardei copți și usturoi 😋


Ingrediente
500gr fasole boabe fiartă
3 ardei capia mari copți
2 căpățâni mici usturoi verde
Sare roz de Himalaya
3 linguri ulei vegetal
1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
1/2 linguriță boia de ardei dulce
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Fasolea fiartă se strecoară de apa în care a fiert. Se păstrează o cană din apa în care a fiert. Se curăță ardeii copți și se taie fașii. În vasul unui blender cu cuțite se pune fasolea, ardeii copți, usturoiul și o parte din apa în care a fiert fasolea. Se procesează câteva minute până se obține o compoziție cremoasă și omogenă. Dacă doriți o compoziție mai fină puteți să o treceți prin sită. Eu am considerat inutilă această etapă. Se condimentează cu sare în funcție de preferințe.

Pentru un plus de savoare se caramelizează o ceapă roșie și un cățel de usturoi în câteva linguri de ulei vegetal. Eu am folosit de răpiță. Iar pentru o culoare frumoasă și un plus de aromă puteți adăuga puțină boia de ardei dulce la final.

Eu am scurs uleiul aromat, nu am păstrat ceapa caramelizată, și l-am turnat fierbinte peste fasolea frecată cu ardei copți și usturoi. Pentru decor am ales piper mozaic proaspăt măcinat. Delicios 😋

Share

Lasa un comentariu