Ingrediente
6 pulpe de pui
4 linguri ulei vegetal
1 ceapă mică
300ml smântână pentru gătit 32% grăsime
1 ou
2 linguri făină albă
1/2 linguriță boia de ardei dulce
2 lingurițe tarhon în oțet sau tarhon proaspăt
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se spală bine pulpele de pui și se curăță de eventualele resturi de pene. Se tamponează ușor cu un șervețel absorbant. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și puțină boia de ardei dulce, apoi se pun la fript în uleiul încins, pe ambele părți la foc mediu.
Eu am folosit ulei de răpiță. După ce pulpele s-au prăjit ușor pe ambele părți se adaugă ceapa tocată mărunt sau rasă și se lasă puțin la prăjit până se înmoaie. Se mai adaugă puțină boia de ardei dulce, apoi se pune apă călduță, astfel încât pulpele să fie acoperite. Se lasă la fiert la foc mediu spre mic, sub capac, aproximativ 40-60 minute până când carnea de pui este gătită. Între timp se mai completează cu apă. Când carnea este fiartă se adaugă tarhonul tocat mărunt. Eu am folosit tarhon conservat în oțet, nu am avut proaspăt. Se mai lasă câteva minute la fiert la foc mic, timp în care se prepară un amestec din oul întreg, făină și smântâna pentru gătit. Se ia deoparte cratița și se adaugă ușor deresul, amestecând continuu pentru omogenizare. Apoi se pune iar cratița pe foc și se mai lasă 3-5 minute la fiert până când compoziția primește consistența unui sos.
Acest fel de mâncare este delicios alături de mămăliguță 😋