
Ingrediente
2 avocado
1 ceapa verde
1 usturoi verde
1/2 castravete lung
2-3 crenguțe de mentă
200gr smântână pentru gătit 32% grăsime sau 150gr iaurt grecesc
Sucul de la o jumătate de lămâie
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
200-300 ml apă plată
Pentru decor
O ridichie
1/4 linguriță harissa
Piper mozaic proaspăt măcinat
Frunze de mentă

Mod de preparare
În vasul unui blender se adaugă cele 2 avocado curățate de coji și sâmburi, apoi se toarnă peste sucul de lămâie, pentru a evita oxidarea. Se adaugă castravetele, ceapa și usturoiul verde tăiate bucăți. Se toarnă 200 ml de apa plată. Se adaugă frunzele de mentă și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se procesează până se obține o compoziție cremoasă și omogenă. Apoi se adaugă iaurtul grecesc sau smântâna pentru gătit. Eu am folosit smântână pentru gătit de această dată. Se mai procesează un minut pentru omogenizare.

În funcție de preferințe se poate adăuga apa până când se obține consistența dorită. Se potrivește de sare si se pune supa în frigider pentru 30 de minute înainte de servire. Pentru decor am folosit felii de ridiche, piper mozaic și puțină harissa. Delicios 😋
