Ficăței de pui în sos de ceapă și ardei 😋


Ingrediente
500gr ficăței proaspeți
3 cepe medii
3 linguri pastă de ardei (homemade) sau un ardei gras roșu
3 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Se spală ficățeii sub jet de apă rece, se curăță de pielițe și se lasă puțin în apă rece 20-30 de minute. Dacă e nevoie schimbați apa. Alegeți ficăței proaspeți. Verificați termenul de valabilitate. Ficatul are termen de valabilitate doar 48 de ore. Cumparați doar ficăței proaspeți, nu congelați!!! Alegeți ficățeii care au culoare frumoasă, maro cu o nuanță de bordo. Nu cumpărați ficăței de pui cu o culoare foarte deschisă, galbenă sau de o culoare foarte închisă. Și, bineînțeles, nu cumpărați ficăței de pui pe suprafață cărora puteți observa pete verzi. Cât timp stau ficățeii în apă rece, puteți curăță și spală ceapa. Pe care fie o tăiați peștișori, fie o mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie. Eu am ales să o mărunțesc. Dacă folosiți ardei gras roșu, îl puteți mărunți împreună cu ceapa. Într-o cratiță se pune la încins încins 3 linguri ulei vegetal. Eu folosesc pentru gătit ulei de răpiță. Se adaugă ceapa și ardeiul sau pasta de ardei. Eu am folosit, de această dată, pastă de ardei preparată de mama. Se amestecă și se 2-3 minute până se înmoaie puțin. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se adaugă 200ml apă și se lasă la gătit la foc mediu aproximativ 10-15 minute. Ficățeii se scurg de apă și se adaugă peste ceapa și ardei când acestea s-au înmuiat puțin.

Se lasă la fiert la foc mediu 15 minute. Asta dacă doriți niște ficăței fragezi, moi și dulci. Verificați întotdeauna ficățeii. Sunt gătiți atunci când nu mai au sânge. Gustați ficățeii, astfel veți știi când sunt gătiți. Mie îmi plac ficățeii moi, dulci și roz în interior. De aceea sunt cu ochii pe ei cât timp se gătesc.

Când ficățeii sunt gătiți suficient îi puteți condimenta cu sare și piper în funcție de preferințe. Sunt delicioși alături de diferite garnituri. Pentru prezentare am ales putin cuș cuș. Sunt delicioși 😋

Share

Lasa un comentariu