File de crap la cuptor cu legume și măsline verzi 😋

Ingrediente
1 file de crap
2 roșii
5 morcovi mici
1 ceapă
1 usturoi verde
2 linguri pastă de ardei roșu sau un ardei gras
300ml bulion
200gr masline verzi fără sâmburi
2 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Piper cu lămâie
Crenguțe de cimbru

Mod de preparare
Peștele se spală, se tamponează cu un șervețel absorbant și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și piper cu lămâie în funcție de preferințe. Apoi se lasă pe o farfurie în frigider până se pregătesc celelalte legume. Ceapa și usturoi se curăță și se spală. Roșiile se curăță de pieliță. Ardeiul se spală și se curăță de semințe. Eu am lăsat doar morcovii tăiați rondele, restul legumelor le-am pus în vasul unui blender și le-am procesat până am obținut un amestec omogen.

Într-o tavă se adaugă cele 2 linguri de ulei vegetal. Eu folosesc ulei de răpiță la gătit. Se așează fileul de crap, iar în jurul lui se pun morcoveii tăiați rondele.

Sosul obținut prin procesarea legumelor se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se amestecă cu bulion, apoi se toarnă în tavă peste pește și morcovi. Se adaugă maslinele verzi și crenguțe de cimbru și se acoperă tava cu folie de aluminiu.

Apoi se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 45-50 minute. La jumătatea timpului se ia folia jos. Este delicios 😋

Share

Lasa un comentariu