Clătite din dovlecel cu cașcaval 😋


Ingrediente
1 zucchini
2 ouă
200ml lapte
200gr făină
50gr cascaval ras
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 lingură ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Dovlecelul se dă pe răzătoare sau se mărunțește cu ajutorul unui robot pentru bucătărie și se stoarce cu ajutorul mâinii de sucul lăsat. Într-un bol se bat ouăle cu un tel. Se adaugă uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se adaugă cașcavalul ras și laptele și se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă dovlecelul ras și scurs de suc. La final se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat omogen.

Se unge o tigaie cu puțin ulei și se pune la încins. Se adaugă aluat cu ajutorul unui polonic mai mic și se întinde usor aluatul cu o lingură, în formă de cerc.

Se prăjesc clătitele pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Sunt delicioase simple, alături de felii de roșii și castravete sau puteți încerca împreună cu un sos tzatziki 😋

Share

Lasa un comentariu