Plăcintă din cartofi cu cașcaval și cozi de ceapă verde 😋


Ingrediente
500gr cartofi fierți în coajă
6 linguri ulei vegetal
1 linguriță sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Cozile de la 2 cepe verzi
240gr făină albă
2 ouă
10gr praf de copt
100gr cașcaval
1 gălbenuș de ou


Mod de preparare
Cartofii fierți în coajă se curăță și se zdrobesc cu ajutorul unei ustensile pentru piure.

Se adaugă, sarea, făina, ouăle, praful de copt, piperul, 2 linguri de ulei și cozile de ceapă tocate mărunt (eu le-am mărunțit cu ajutorul unui robot pentru bucătărie). Se amestecă până se obține o compoziție omogenă, cu ajutorul mâinii.

Apoi se pune compoziția pe blatul de lucru presărat cu puțină faină și se împarte în 2 jumătăți.

Se întinde fiecare jumătate de aluat într-un cerc cu ajutorul mâinii.

Apoi se taie în 8 triunghiuri.

Se pune în fiecare triunghi câte o bucată de cascaval.

Apoi se adaugă peste bucata de cascaval un alt triunghi din aluat și se lipesc cele 2 triunghiuri din aluat ușor la margini cu ajutorul degetelor.

Triunghiurile formate se pun într-o tavă cu celelalte 4 linguri ulei vegetal. Pentru această rețetă am folosit ulei de răpiță.

Se ung triunghiurile formate cu gălbenuș de ou cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 30 de minute până se rumenesc frumos.

Se pot păstra în caserole închise ermetic 2 zile în frigider și se pot încălzi la momentul servirii. Sunt delicioase alături de câteva felii de roșii 😋

Share

Lasa un comentariu