Ingrediente
1 file somon (250gr)
1 legătura sparanghel verde
2 linguri miere de salcâm bio
1 lingură sos de soia
2 linguri muștar Dijon
1 cățel de usturoi pisat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se lasă deoparte până la pregătirea sparanghelului și a sosului.
Sparanghelul se curăță de părțile lemnoase și se spală foarte bine sub jet de apa.
Într-un bol se amestecă mierea, muștarul, sosul de soia, usturoiul pisat și puțin piper mozaic proaspăt măcinat.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se așează somonul și sparanghelul în tavă, apoi se unge foarte bine peștele cu sosul obținut. Pentru un plus de savoare se unge cu puțin sos și sparanghelul.
Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15-20 de minute. Somonul cu sparanghel la cuptor este delicios simplu sau alături de puțină salată 😋