Somon cu sos de capere 😋


Ingrediente
Pentru somon
1 file somon (250gr)
3 linguri sos de soia
1 linguriță miere de albine
2 linguri suc de lămâie
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt
Pentru sosul de capere
25gr unt 82% grăsime
2 linguri suc de lămâie
6 gr coajă rasă de lămâie (un pliculeț) sau coaja de la o lămâie
3 linguri capere conservate
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant, se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se așează într-o tavă pe o folie de aluminiu suficient de mare pentru a-l putea înveli cu ea. Se prepară un sos din amestecul sosului de soia cu mierea de albine și sucul de lămâie. Se toarnă sosul obținut peste somon și se împachetează ușor somonul în folie.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15 minute. Apoi se scoate tava din cuptor și se unge somonul cu sosul din folie cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Se mai pune tava în cuptor pentru alte 3-5 minute. Cât timp se gătește somonul, se prepară sosul de capere.

Caperele se clătesc cu apă rece, apoi se pun într-un bol cu apă rece și se lasă 5-10 minute la desărat. Apoi se scurg de apă. Într-o cratiță pentru sosuri se pune untul la topit la foc mic. Se adaugă coaja de lămâie, sucul de lămâie și caperele scurse de apă. Se lasă 3-4 minute la foc mic. Apoi se condimentează cu piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe.

Sosul obținut se adaugă peste somon. Somonul la cuptor cu sos de capere este delicios alături de puțină salată verde asezonată cu puțin ulei de măsline extra virgin, suc de lămâie, sare roz de Himalaya și piper mozaic proaspăt măcinat 😋

Share

Lasa un comentariu