Pâine în ou 😋(variantă personală)


Pe mine pâinea în ou mă trimite cu gândul la copilărie… e mic-dejunul pregătit de mama sau bunica în diminețile de vacanță. Un mic-dejun mereu dulce pentru că tot timpul era presărată cu zahăr tos din abundență și însoțită de ceaiuri dulci 😊 Pe blogul meu veți găsi mai multe variante ale acestui mic dejun delicios. În acest articol o să vă prezint varianta care mă trimite cu gândul la copilărie, îmbunătățită cu un strop de esență de vanilie și puțină smântână pentru gătit.


Ingrediente
6-7 felii de pâine albă
3 ouă
100ml smântână pentru gătit 32% grăsime
50ml lapte
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri zahăr brun
Ulei de răpiță pentru prăjit
Zahăr pudră (opțional)

Mod de preparare
Pentru acest mic dejun delicios am folosit felii de pâine nu tocmai proaspete. Într-un bol se amestecă ouăle cu ajutorul unui tel. Se adaugă smântâna pentru gătit, laptele, esență de vanilie și zaharul brun și se mixează foarte bine cu telul pentru obtinerea unei compoziții omogene.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins la foc mediu. Se trece câte 1-2 felii de pâine prin amestecul de ou, smântână și lapte, apoi se pune la prăjit în uleiul încins pe ambele părți 1-2 minute până se rumenesc frumos. Se scot feliile pe o farfurie tapetată cu șervețele absorbante, apoi dupa ce se mai răcoresc puțin se pudrează opțional cu zahăr pudră. Sunt delicoase alături de ceaiul preferat sau de o cană de lapte, iar pentru mine care mănânc foarte rar ceva prăjit sunt „plăceri vinovate”😋

Share

Lasa un comentariu