Ingrediente
3 albușuri
80gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
300gr căpșuni
1 plic praf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă
5 linguri zahăr brun
1 praf de sare
Mod de preparare
Căpșunii se curăță de codițe, se spală foarte bine și se pasează cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se adaugă zahărul brun și se amestecă pentru omogenizare. Albușurile la temperatura camerei se bat spumă cu un praf de sare până apar vârfuri moi. Apoi se adaugă praful de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă și se mai mixează puțin pentru încorporare. Apoi se adaugă treptat zahărul pudră și se mixează până obțineți o spumă tare lucioasă. Se adaugă pe rând câte o lingură din sosul de căpșuni, mixând foarte bine pentru omogenizare. Eu am adăugat 5-6 linguri din sosul de căpșuni. Sosul rămas l-am folosit pentru decor. Se poate servi imediat sau se poate lăsa câteva minute la rece înainte de servire. Un desert de sezon, dulce și delicios care mă trimite cu gândul la copilărie 😋
One Reply on “Spumă de căpșuni”