Cuburi aperitiv cu somon afumat și cozi de ceapă verde 😋


Ingrediente
400gr cremă de brânză
50gr smântână 30% grăsime
4-5 cozi de ceapă verde
100gr somon afumat
1 plic gelatină
3 linguri apă rece
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
4 felii pâine toast integrală


Mod de preparare
Se tapetează o tavă pentru chec cu folie alimentară. Se decojesc feliile de pâine integrală și se pun în tavă pe un strat.

Crema de brânză se amestecă cu smântâna. Se adaugă somonul tăiat bucăți mici și cozile de ceapă verde tăiate mărunt. Se amestecă pentru omogenizare. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Gelatina se pune într-o cratiță mică. Se adaugă 3 linguri apă și se lasă la hidratat un minut.

Apoi se pune la foc mic și se lasă până se topesc granulele de gelatină. Apoi se adaugă în compoziție și se amestecă pentru omogenizare. Se toarnă compoziția în tavă peste feliile de pâine integrală și se nivelează frumos cu o spatulă.

Apoi se pune tava în frigider pentru minim o oră. Eu am lăsat-o pe timpul nopții. Dimineața am scos aperitivul cu ajutorul foliei. Apoi l-am tăiat cuburi. În funcție de preferințe puteți să îl decorați cu somon afumat. Este delicios alături de felii de roșii bine coapte 😋

Share

Lasa un comentariu