Ingrediente
1 puișor Edenia
6 morcovi
2 rădăcini păstârnac
4 rădăcini pătrunjel
1 rădăcina țelină
1 cană orez camolino
2 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 linguriță pătrunjel verde uscat
Mod de preparare
Puișorul se decongelează cu 12 ore înainte de preparare în frigider. Apoi se spală foarye bine și se curăță de eventualele resturi de pene. Puișorul Edenia este legat cu ață, ceea ce vă va ușura munca. Se pune la fiert în apa rece, având grijă să luam spuma atunci când se formează. Legumele se curăță, se spală și se adaugă întregi în oală alături de puișor. Se adaugă puțină sare și se lasă la fiert la foc mediu, timp de aproximativ o oră, timp în care carnea și legumele ar trebui să fie fierte. Apoi se scoate puișorul cu ajutorul unei palete de bucătărie și legumele din supă. Supa se strecoară și o parte se folosește la prepararea pilafului de orez. Din supa rămasă se poate face supă de tăiței. Pentru pilaf se măsoară orezul cu o cană, apoi se spală în 3 ape. Într-o cratiță se adaugă cele 2 linguri de ulei vegetal. Eu folosesc ulei de răpiță. Se prăjeste orezul 1-2 minute la foc mediu. Apoi se adaugă supă fierbinte. Pentru început am adaugat 3 părți de supă, folosind aceeași cană pe care am folosit-o la măsurarea orezului. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se lasă la fiert la foc mediu spre mic până când orezul începe să se umfle și supa să scadă. Se mai adaugă alte 2 căni de supă și se amestecă ușor pentru omogenizare. Se lasă la fiert la foc mic până când orezul este gătit. Se presară pătrunjelul verde. Apoi se stinge focul și se lasă sub capac 10-15 minute, deoarece orezul continuă să se umfle și să absoarbă supa. O sugestie de servire a pilafului este pe post de garnitură alături de cărnița fiartă a puișorului. Este delicios și sănătos 😋