Macaroane cu carne tocată și sos de roșii 😋


Gătesc acest fel de mâncare destul de des pentru băiețelul meu care adoră pastele, motiv pentru care m-am gândit să le acord un articol pe blogul meu, poate poate va inspira pe cineva. Băiețelul meu are 6 ani și este destul de pretențios la mâncare, motiv pentru care nu pot să îi gătesc pastele cu un sos ragu din cauza legumelor pe care sosul ragu le conține (morcovi, tije de țelină, ceapă). Și astfel, a luat naștere această rețetă de paste cu carne tocată și sos de roșii 😊
Ingrediente
400gr paste (am folosit pene tricolore și farfalle integrale)
500gr roșii pasate
300gr carne tocată amestec vită/porc 15% grăsime
1 cățel de usturoi pisat
2 linguri ulei de răpiță
2 linguri zahăr brun
1/4 linguriță boia de ardei dulce
1/4 linguriță busuioc uscat
1/4 linguriță oregano
1/4 linguriță piper negru măcinat
Sare roz de Himalaya


Mod de preparare
Carnea se prăjeste în cele 2 linguri de ulei vegetal. Eu folosesc doar ulei de răpiță pentru gătit. Se adaugă usturoiul pisat și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă boia de ardei dulce, busuiocul și oregano și se lasă la fiert în suc propriu, la foc mediu aproximativ 20-30 de minute. Între timp se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce carnea este pe jumătate gătită, se adaugă roșiile pasate. Eu am folosit roșii pasate bio care au avut suficient lichid. Dacă aveți roșii pasate cu o consistență mai densă, puteți adăuga puțină apă. Se adaugă și zahărul, opțional. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă la fiert până primește consistența unui sos. Apoi se adaugă pastele scurse de apă și se amestecă ușor pentru îmbinare. Pastele cu carne tocată și sos de rosii sunt delicioase 😋

Share

Lasa un comentariu