Zucchini umpluți cu carne tocată, legume și parmezan 😋


Ingrediente
2 zucchini
200gr carne tocată amestec vită/porc 15% grăsime
4 linguri porumb din conservă
4 linguri boabe fasole neagră din conservă
Câteva roșii cherry
1 cățel de usturoi
1/4 linguriță chimion
1/4 linguriță boia de ardei dulce
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură ulei vegetal
1 lingură ulei de măsline
Parmezan ras
1 linguriță pătrunjel verde
Opțional chili


Mod de preparare
Cei doi zucchini se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se taie codițele. Se scobesc cu o linguriță de miez, pe care îl puteți folosi la alte preparate. Se pun bărcuțele de zucchini într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 175° pentru 10 minute până când zucchini încep să se înmoaie puțin. Între timp se prepară carnea. Se pune la prăjit în uleiul vegetal încins. Se adaugă usturoiul pisat. Se condimentează cu boia, chimion, sare și piper și se lasă la prăjit în suc propriu, aproximativ 10 minute. La final opțional puteți adăuga și puțin chili. Se adaugă amestecul de carne tocată, fasole boabe și porumb în bărcuțele de zucchini. Se adaugă roșiile cherry tăiate jumătăți și se presară Parmezan în funcție de preferințe.

Se pune tava în cuptorul pentru alte 15 minute. Apoi scoateți tava din cuptor și adăugați pătrunjelul verde tocat. Eu nu am avut proaspăt și am adăugat puțin pătrunjel verde uscat. Sunt delicioși 😋

Share

Lasa un comentariu