Sos sweet chili 😋 (homemade)


Ingrediente
4 ardei iuți roșii
3 căței de usturoi
100ml oțet de orez
100gr zahăr brun
200ml apă
1 linguriță praf de ghimbir sau 2cm ghimbir proaspăt
1 praf de sare
1 lingură amidon de porumb


Mod de preparare
Ardeiul iute se spală și opțional se curăță de semințe dacă nu doriți ca sosul să fie foarte iute. Puteți să curățați de semințe doar 2 dintre ardeii iuți. Usturoiul se curăță și se spală. Se pun în vasul unui blender ardeiul iute tăiat bucăți mai mari, usturoiul și rădăcina de ghimbir curățată și spălată în cazul în care folosiți ghimbir proaspăt.

Se mărunțesc ingredientele câteva secunde. Dacă doriți ca sosul să aibă bucățele de ardei nu îl faceți pastă.

Se pune apa și zahărul la foc mediu și se amestecă până se topește zahărul, apoi se adaugă ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul mărunțit sau praful de ghimbir. Se adaugă oțetul de orez și puțină sare. Se amestecă și se lasă la fiert 5-10 minute.

Se amestecă amidonul cu o lingură de apă rece și se adaugă peste sos. Se amestecă ușor și se mai lasă la fiert până când primește consistența dorită.

Se lasă puțin la răcorit, apoi se toarnă într-un borcan cu capac sau o sticluță pentru sosuri. Se păstrează în frigider timp de 2 săptămâni.

Este delicios, dulce, picant, aromat, mult mai bun decât sosul sweet chili cumpărat din supermarket.

Ca sugestie de servire vă recomand Puiul Shanghai, a cărui rețetă o veți găsi cu un search pe blog sau rețeta Pui cu ananas în a cărui compoziție puteți regăsi acest sos delicios 😋

Share

Lasa un comentariu