Șnițele din piept de pui
Ingrediente
500gr piept de pui
2 ouă
3 linguri de făină
Sare roz de Himalaya
Piper negru măcinat
Ulei de răpiță pentru prăjit
Mod de preparare
Pieptul de pui se feliază, se acoperă cu o folie alimentară și se bate ușor cu ajutorul unui ciocan special pentru carne.
Ouăle se bat ușor cu o furculiță și se condimentează cu puțină sare. Carnea se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe pe ambele părți. Se trec bucățile de carne prin faină și prin amestecul de ou bătut. Apoi se prăjesc pe ambele părți în uleiul încins, la foc mediu până se rumenesc frumos. Se scot pe un șervețel absorbant.
Sunt delicioase simple sau alături de diferite salate și garnituri. Ca o sugestie de prezentare vă propun o salată de cartofi dulce acrișoară cu ceapă roșie și lămâie 😋
Ingrediente pentru salata de cartofi
1kg cartofi noi fierți în coajă
1 Ceapa roșie mare sau 2 medii
Sucul de la o lămâie
3 linguri ulei vegetal
2 linguri zahăr brun
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cartofii fierți în coajă se curăță și se taie în funcție de preferințe. Ceapa se taie mărunt. Eu am mărunțit-o cu ajutorul unui robot de bucătărie. Într-un bol se amestecă uleiul, sucul de lămâie, zahărul, sare și piper în funcție de preferințe. Se toarnă peste salată și se amestecă pentru omogenizare.