
Ingrediente
1 file somon (250gr)
4 linguri fistic măcinat
2 linguri miere de albine
2 linguri suc de lămâie
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat




Mod de preparare
Se spală somonul și se tamponează cu un șervețel absorbant, apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Într-un bol mic se amestecă fisticul măcinat cu mierea de albine, sucul de lămâie, cimbru și puțină sare.

Se adaugă amestecul de fistic peste somon. Se „îmbracă” frumos somonul în crustă.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15 minute până când somonul este copt, iar crusta de fistic se rumenește frumos.



Este delicios alături de salata preferată. Eu l-am savurat alături de puțină salată iceberg cu roșii cherry, lămâie, ulei de măsline extra virgin, sare și piper… Delicios 😋




