Compot de rubarbăr 😋


Azi vă propun rețeta unui compot acrișor, delicios, răcoritor și foarte sănătos. Rubarbărul este o plantă ierboasă, perenă care se folosește în diverse preparate culinare și în medicină. Conține foarte multă vitamina C, de aceea compotul rece de rubarbăr poate fi consumat ca o limonadă. Rubarbărul se folosește în bucătărie la prepararea gemurilor, dulcețurilor, diferitelor prăjituri, tarte sau jeleuri, și, bineînțeles a compotului de rubarbăr.


Ingrediente
10 tije de rubarbăr
Zahăr brun sau alb
2 litri apă


Mod de preparare
Tijele de rubarbăr se spală, se curăță de capete și de pielița subțire exterioară. Apoi se taie bucăți de 2-3 cm.

Se pune la fiert apa împreună cu zahărul. Rubarbărul este o plantă acrișoară, motiv pentru care zahărul se pune în funcție de preferințele fiecăruia, mai mult sau mai puțin. Opțional se pot adăuga felii de lămâie. Eu prefer compotul de rubarbăr simplu. După ce apa începe să dea în clocot, se mai lasă puțin, apoi se adaugă cubulețele de rubarbăr. Se lasă la fiert 3-5 minute și apoi se stinge focul. Se lasă la răcorit foarte bine compotul, apoi se păstrează la frigider până în momentul servirii. Delicios 😋


Share

Lasa un comentariu