Compot de rubarb─âr ­čśő


Azi v─â propun re╚Ťeta unui compot acri╚Öor, delicios, r─âcoritor ╚Öi foarte s─ân─âtos. Rubarb─ârul este o plant─â ierboas─â, peren─â care se folose╚Öte ├«n diverse preparate culinare ╚Öi ├«n medicin─â. Con╚Ťine foarte mult─â vitamina C, de aceea compotul rece de rubarb─âr poate fi consumat ca o limonad─â. Rubarb─ârul se folose╚Öte ├«n buc─ât─ârie la prepararea gemurilor, dulce╚Ťurilor, diferitelor pr─âjituri, tarte sau jeleuri, ╚Öi, bine├«n╚Ťeles a compotului de rubarb─âr.


Ingrediente
10 tije de rubarb─âr
Zah─âr brun sau alb
2 litri ap─â


Mod de preparare
Tijele de rubarb─âr se spal─â, se cur─â╚Ť─â de capete ╚Öi de pieli╚Ťa sub╚Ťire exterioar─â. Apoi se taie buc─â╚Ťi de 2-3 cm.

Se pune la fiert apa ├«mpreun─â cu zah─ârul. Rubarb─ârul este o plant─â acri╚Öoar─â, motiv pentru care zah─ârul se pune ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele fiec─âruia, mai mult sau mai pu╚Ťin. Op╚Ťional se poate ad─âuga un baton de vanilie sau felii de l─âm├óie. Eu prefer compotul de rubarb─âr simplu. Dup─â ce apa ├«ncepe s─â dea ├«n clocot, se mai las─â pu╚Ťin, apoi se adaug─â cubule╚Ťele de rubarb─âr. Se las─â la fiert 3-5 minute ╚Öi apoi se stinge focul. Se las─â la r─âcorit foarte bine compotul, apoi se p─âstreaz─â la frigider p├ón─â ├«n momentul servirii. Delicios ­čśő

Share

Lasa un comentariu