
Ingrediente
1 piept de pui mai mic
3-4 rondele ananas din compot
150ml compot ananas
1 linguriță amidon de porumb
3 linguri sos de soia
1 lingură fulgi de ardei roșu sau 1/2 ardei roșu
3-4 linguri ulei vegetal
2 căței de usturoi
1cm rădăcina de ghimbir
100ml sos sweet chili



Mod de preparare
Puiul se taie cubulețe, apoi se amestecă cu 2 linguri sos de soia și 1 linguriță amidon de porumb și se prăjește într-o tigaie antiaderentă cu câteva linguri de ulei vegetal încins. Eu am folosit ulei de răpiță. Apoi după ce pieptul de pui este gătit se scoate pe un șervețel absorbant. În aceeași tigaie se adaugă usturoiul pisat și ghimbirul ras și se lasă un minut cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă fulgii de ardei sau ardeiul tăiat fâșii și anansul tăiat cuburi. Se toarnă sucul de ananas și 2 linguri sos de soia și se lasă la fiert 3-5 minute cât să se înmoaie puțin ananasul. Apoi se adaugă bucățile de piept de pui prăjite și sosul sweet chili. Se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă câteva minute pe foc pentru îmbinarea aromelor, până când compoziția primește consistența unui sos. Se servește alături de o garnitură de orez. Eu l-am savurat alături de puțin orez basmati fiert în lapte de migdale. Delicios, dulce și picant 😋



