Cheesecake crumble cu afine­čśő


Ingrediente
Pentru Aluatul Sfărâmicios
3 1/2 c─âni f─âin─â
1/3 can─â zah─âr brun
1/3 can─â zah─âr
1 plic coajă rasă de lămâie (6gr)
1 praf de copt
1 praf de sare
150gr unt 82% gr─âsime
2 ou─â
1 linguri╚Ť─â esen╚Ť─â de vanilie


Pentru crem─â
250gr mascarpone
200gr cremă de brânză
2 ou─â
1/2 can─â zah─âr pudr─â
2 linguri╚Ťe amidon de porumb
300gr afine
Zah─âr pudr─â pentru pudrat (op╚Ťional)


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina, cele 2 tipuri de zahăr, praful de copt și praful de sare.

Apoi se adaug─â untul la temperatura camerei. Se amestec─â pentru omogenizare cu ajutorul unui mixer.

Se adaug─â ou─âle ╚Öi esen╚Ťa de vanilie ╚Öi se mai amestec─â o dat─â.

Se ob╚Ťine un aluat sf─âr├ómicios de consisten╚Ťa unui gris. Se acoper─â bolul cu folie alimentar─â ╚Öi se pune ├«n frigider pentru 20 de minute.


După cele 20 de minute se pune 3/4 din aluat într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează frumos formând o bordură pe margini. Se pune tava în frigider pentru alte 20 de minute.

├Äntre timp se prepar─â crema. ├Äntr-un bol se amestec─â mascarponele, crema de br├ónz─â, zah─ârul pudr─â, ou─âle ╚Öi amidonul. Se mixeaz─â cu ajutorul unui mixer p├ón─â se ob╚Ťine o compozi╚Ťie cremoas─â ╚Öi omogen─â. Apoi se adaug─â 3/4 din afine ╚Öi se amestec─â cu o spatul─â.

După cele 20 de minute se pune crema peste blatul din aluatul sfărâmicios și se nivelează frumos.

Se presar─â o parte din aluatul sf─âr├ómicios p─âstrat. Se adaug─â afinele p─âstrate. Eu le-am aranjat sub forma unor floricele ­čśŐ

Apoi se presară restul aluatului sfărâmicios.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru o oră. Apoi se lasă la răcit la temperatura camerei.

Op╚Ťional, se pudreaz─â cu zah─âr pudr─â. Se p─âstreaz─â 2-3 zile ├«n frigider. Delicios ­čśő

Share

Lasa un comentariu