Brioșe aperitiv cu brânză proaspătă de capră și pătrunjel verde 😋


Ingrediente
Pentru 6 brioșe
100gr brânză proaspătă de capră
50ml ulei
150gr făină
115gr iaurt grecesc
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță rozmarin uscat
2 lingurițe pătrunjel verde tocat
1 praf de sare


Mod de preparare
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de sare, rozmarinul și pătrunjelul verde. Se adaugă uleiul pe toată suprafața și se amestecă ușor cu ajutorul cozii unei linguri de lemn.

Apoi se adaugă iaurtul și se amestecă până când nu se mai vede făina. Nu trebuie să omogenizați aluatul.

Se adaugă și brânza de capră tăiată bucățele și se amestecă ușor până se încorporează.

Apoi se pune aluatul în forme pentru brioșe. Eu am folosit o tavă pentru brioșe din silicon și nu a fost nevoie să adaug hârtii pentru copt brioșe.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 20 de minute.

Brioșele aperitiv cu brânză proaspătă de capră și pătrunjel verde sunt delicioase calde, simple sau alături de câteva felii de castravete, roșii, ceapă verde… în funcție de preferințe 😋

Share

Lasa un comentariu