
Ingrediente
1 Puișor Edenia (550gr)
4 morcovi
2 rădăcini pătrunjel
1 pastârnac
3 căței de usturoi bio
2 linguri miere
1 lingură oțet de mere
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură ulei de măsline extra virgin bio



Mod de preparare
Puișorul Edenia l-am dezghețat timp de 12 ore în frigider, apoi l-am curățat foarte bine de eventualele resturi de pene și l-am fiert împreună cu legumele și puțină sare timp de aproximativ o oră, la foc mic. Apoi am scos puiul și legumele cu ajutorul unei palete pentru bucătărie. Supa obținută am strecurat-o și am folosit-o la prepararea unei supe cu tăiței cuiburi. Rețeta o găsiți cu un search pe blog "Supă de puișor (Coquelet de Bretagne) cu tăiței cuiburi".

Puișorul împreună cu legumele se pun într-o tavă. Apoi se prepară un sos din amestecul usturoiului pisat cu oțetul, mierea, uleiul, cimbru, sare și piper.

Se unge puiul și legumele cu sosul obținut. Ideal ar fi să utilizați o pensulă pentru bucătărie.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10-15 minute până când puiul și legumele se rumenesc ușor. Delicios 😋




One Reply on “Puișor Edenia și legume la cuptor cu sos de miere și usturoi 😋”