
Azi vă propun o prăjitură delicioasă cu brânză de vaci și mac. O prăjitură fără făină, delicată și ușor de preparat. Un cheesecake copt pe care l-am numit „cheesecake rusesc” pentru că e o rețetă rusească pe care am adaptat-o ușor, a cărei denumire nu am reușit încă să o găsesc în română, dar voi reveni asupra acestui articol atunci când voi afla 😊

Ingrediente
Pentru cheesecake
800gr brânză de vaci
300gr smântână 20% grăsime
4 ouă
60gr griș
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
150gr zahăr pudră
15gr mac
Unt pentru uns tava
Pentru glazură
4 lingurițe zahăr pudră
1 lingură smântână



Mod de preparare
Într-un bol se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, praful de sare și esența de vanilie. Se mixează ingredientele cu ajutorul unui mixer până obțineți o compoziție omogenă.

Într-un alt bol se amestecă smântâna cu grisul. Apoi se adaugă amestecul în compoziția cu brânză și ouă.

Se adaugă și semințele de mac și se mai mixează o dată ușor pentru omogenizare.

Se unge o tavă pentru copt cu unt. Se toarnă compoziția și se nivelează usor.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 160° pentru 50 de minute. După cele 50 minute se scoate tava și se unge cheesecake-ul cu un amestec de zahăr pudră și smântână. Se pune din nou tava la cuptor pentru alte 15 minute.

Apoi se scoate tava și se lasă la răcorit minim o jumătate de oră, apoi se poate tăia. Eu am preferat să îl las puțin și în frigider înainte de tăiere. Mie mi se pare mult mai bun așa. Astfel, după ce s-a răcorit foarte bine la temperatura camerei, l-am acoperit cu o folie de prospețime și l-am pus în frigider peste noapte.

E delicios simplu, alături de puțină dulceață sau siropuri de fructe. Eu l-am savurat alături de sirop de curmale bio 😋




One Reply on “Prăjitură cu brânză de vaci și mac „Cheesecake rusesc” 😋”
Super foarte bine și multa sănătate