Fursecuri duble de ciocolată 😋


Ingrediente
Pentru 20 de fursecuri (Eu și băiețelul meu am făcut 18 inegale 😃)
120gr ciocolată neagră 50% grăsime
110gr unt 82% grăsime
250gr zahăr granulat (eu am pus zahăr brun)
2 ouă
125gr făină
60gr cacao neagră
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
1/2 linguriță praf de copt (2gr.)
200gr cipsuri de ciocolată


Mod de preparare
Într-o cratiță mai mică se topește untul împreună cu cele 120gr ciocolată neagră, la foc mic, amestecându-se des până se obține o compoziție cremoasă și omogenă. Se stinge focul și se adaugă esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, praful de copt și praful de sare. Într-un alt bol se amestecă ouăle cu zahărul și se mixează foarte bine până se obține o compoziție cremoasă, apromximativ 3 minute. Se adaugă compoziția de ciocolată și se mixează puțin pentru omogenizare. Apoi se adaugă amestecul de ingrediente uscate și se mixează la viteză mică pentru omogenizare. Veți obține un aluat gros și lipicios. Se adaugă chipsurile de ciocolată și se amestecă ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn pentru încorporarea chipsurilor.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se adaugă câte o lingură mare plină de compoziție la distanță considerabilă una de cealaltă.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 165° pentru 13 minute, nu mai mult!!! Scoateți tava din cuptor și luați hârtia de copt cu fursecurile și puneți-o pe o altă suprafață la răcit.

Nu le lăsați în tava fierbinte. Veți obține niște fursecuri crocante la exterior cu interior ciocolătos. Sunt absolut delicioase 😋

Share

Lasa un comentariu