Legume la cuptor cu usturoi și cimbru 😋


Ingrediente
1 kg cartofi
2 ardei fără sâmburi
1 zucchini
200gr morcovi baby
2 morcovi
Câteva roșii cherry
1/2 rădăcina țelină
3 căței de usturoi pisați
3 linguri ulei vegetal
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 linguriță cimbru uscat
250ml apă
1/2 linguriță pătrunjel verde uscat (opțional)


Mod de preparare
Se curăță și se spală legumele. Cartofii se taie în sferturi, morcovii și ardeiul rondele, țelină felii, zucchini cuburi, iar roșiile cherry și morcovii baby se lasă întregi. Se pisează usturoiul. Într-o tavă pentru copt se pun cel 3 linguri de ulei vegetal, eu am folosit de răpiță. Se adaugă legumele, mai întâi morcovii, țelina și cartofii, apoi zucchini, ardeiul și roșiile cherry. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă usturoiul pisat. Se toarnă ușor apa și se presară cimbrul uscat. Opțional puteți adăuga și pătrunjel verde.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 40-50 de minute. Apoi, când legumele sunt gătite se scoate folia si se mai lasă 5-10 minute tava în cuptor, dacă doriți să se rumenească puțin. Legumele la gătite la cuptor sunt sănătoase și delicioase.

Share

Lasa un comentariu