Pavlova de ciocolată cu cremă de castane 😋


Ingrediente
Pentru bezea
3 albușuri
180gr zahăr pudră
1 1/2 lingură cacao neagră
1 linguriță de oțet alb
1 1/2 linguriță amidon de porumb 50gr fulgi de ciocolată neagră 50% cacao


Pentru cremă
300ml frișcă lichidă
2 linguri piure de castane
Ciocolată rasă pentru decor


Mod de preparare
Se mixează albușurile la viteză mare până se formează vârfuri moi sau până când întoarceți bolul și spuma nu se desprinde. Apoi se adaugă pe rând câte o lingură de zahăr pudră și se mixează foarte bine până când se topește zahărul. Abia după ce se încorporează foarte bine zahărul adăugați o nouă lingură de zahăr. Apoi se adaugă amidonul, oțetul și cacao amestecându-se foarte bine între adăugarea ingredientelor. La final se adaugă fulgii de ciocolată și se amestecă ușor cu o spatulă. Dacă nu aveți fulgi de ciocolată puteți adăuga ciocolată neagră tăiată grosier. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Apoi se formează un cerc cu ajutorul unei palete. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° și se reduce imediat temperatura la 150°.

Se lasă timp de 75 de minute (1h și 15′) la copt. Nu se dechide ușa. Apoi se stinge cuptorul și se lasă la răcit în cuptor fără a deschide ușa cuptorului. Eu am mai lasat-o în cuptor alte 2 ore jumătate. Pentru cremă se mixează frișca lichidă până devine fermă, apoi se adaugă 2 linguri de piure de castane și se mai mixează puțin pentru omogenizare. Dacă doriți o cremă mai dulce puteți adauga și 2 lingurițe de zahăr pudră. Se adaugă crema peste bezea și se decorează în funcție de preferințe. Eu am ales puțină ciocolată neagră rasă 😋

Share

One Reply on “Pavlova de ciocolată cu cremă de castane 😋”

Lasa un comentariu