Ingrediente
Pentru chiftele
500gr carne tocată amestec vită/porc
4 căței de usturoi
1 ou
3 felii miez de pâine
Sare roz de Himalaya
Piper negru măcinat
2-3 linguri de făină
Ulei de răpiță pentru prăjit
Pentru sosul de roșii
500gr roșii pasate
2 foi dafin mai mici
1/2 linguriță busuioc uscat
1/2 linguriță pătrunjel verde uscat
2 linguri zahăr brun
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 lingură ulei
Mod de preparare
Se prepară carnea pentru chiftele. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe, se adaugă usturoiul pisat, pâinea înmuiată puțin în apă și scursă și oul. Se amestecă bine pentru omogenizare. Apoi se formează chiftelele, se trec prin faină și se frig în uleiul încins la foc mediu până se rumenesc frumos. Apoi se scot pe un șervețel absorbant. Pentru sos se amestecă uleiul cu rosiile pasate, foile de dafin, busuiocul, pătrunjelul, sare, piper în funcție de preferințe. Se lasă la fiert la foc mediu până se reduce compoziția, apoi se adaugă zahărul și se amestecă pentru omogenizare. Se mai lasă 1-2 minute apoi se adaugă chiftelele și se lasă la fiert alte aproximativ 10 minute până când se îmbibă chifteluțele cu sos. Apoi se pun deoparte și se scot foile de dafin din sos. Chiftelele marinate în sos de roșii sunt delicioase alături de o garnitură de piure de cartofi 😋 Băiețelul meu le adoră ca atare, fără garnitură 😊