
Ingrediente
1 bucată file de crap
Sucul de la 3 lămâi (eu am folosit lamâi netratate mai micuțe)
50gr unt 82% grăsime
1/2 linguriță piper cu lămâie
1 cățel de usturoi pisat
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță pătrunjel verde uscat
1/4 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat




Mod de preparare
Se spală peștele, se tamponează cu un șervețel absorbant și se crestează pe partea cu piele. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se pune într-o tavă cu cele 2 linguri ulei de măsline. Se presară puțin piper cu lămâie.

Într-un bol se amestecă sucul de lămâie cu untul, usturoiul pisat, cimbru, pătrunjel, sare și piper în funcție de preferințe. Se pune bolul cu ingrediente în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de un minut. Se obține un sos care se toarnă peste fileul de crap în tavă.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20-25 de minute. E delicios alături de puțină salată. Eu l-am savurat alături de o salată de roșii cherry dulce acrișoară, aromatizată cu puțin usturoi (Ingrediente pentru salată: 15 roșii cherry, sucul de la o jumătate de lămâie, 1 linguriță zahăr brun, un cățel de usturoi mai mic pisat, sare roz de Himalaya, piper mozaic proaspăt măcinat, 1 lingură ulei de măsline extra virgin)





