Ingrediente
1 cană orez
150gr cubulețe bacon
3 căni supă de legume sau apă fierbinte
100ml vin alb sec
1 cățel de usturoi pisat
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 cubuleț unt (aproximativ 30gr)
50gr parmezan ras
Sare roz de Himalaya
Piper alb proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se pune uleiul la încins și se adaugă baconul. Se lasă la prăjit 5-10 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se lasă încă 1-2 minute până când usturoiul își eliberează aromele, apoi se adaugă orezul spălat în prealabil în 3 ape. Se amestecă si se prăjeste orezul 1-2 minute, apoi se adaugă vinul și se amestecă timp de 5-10 minute, până când se evaporă tot vinul. Vinul are rolul de ai conferi risotto-ului cremozitate. După ce se evaporă tot vinul se adaugă supa fierbinte sau apa. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se lasă la fiert la foc mediu, amestecandu-se des până când orezul se gătește. La final se adaugă untul și se amestecă până când se topește. Apoi se stinge focul și se adaugă parmezanul ras. Se amestecă până când se topește parmezanul. E delicios, preferat de copiii mofturoși 😋