
Ingrediente
1 piept de pui
120ml sos de soia
60ml oțet de mere
50gr zahăr brun
1 cățel de usturoi pisat
1/2 linguriță ghimbir măcinat
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 linguriță amidon
1 lingură apă rece

Mod de preparare
Într-o cratiță mică pentru sosuri se amestecă sosul de soia, oțetul de mere, zahărul brun, usturoiul, piperul, amidonul și apa. Se pune cratița la foc mic, amestecându-se continuu și se lasă la fiert până când compoziția primește consistența unui sos.

Pieptul de pui se pune într-o tava tapetată cu hartie de copt. Se unge bine cu sos pe ambele părți cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi restul sosului se toarnă în tavă peste pieptul de pui și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 30 de minute, apoi se scoate tava afară din cuptor și se mai unge puțin pieptul de pui cu sosul din tavă.

Se pune în cumptor pentru alte 15-20 de minute sau până când pieptul de pui este gătit. E delicios alături de o garnitură de legume la abur sau orez. Dar poate fi savurat și alături de o simplă salată de sezon 😋

