Piept de pui la cuptor cu ciuperci și legume 😋

Piept de pui la cuptor cu ciuperci și legume
Ingrediente
300gr piept de pui
5 ciuperci champignon
5 cartofi noi
1 dovlecel
2 morcovi medii
3 căței de usturoi pisați
Câteva roșii cherry
5 linguri ulei de răpiță
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
1 linguriță cimbru uscat 250-300ml apă rece


Mod de preparare
Ciupercile se spală foarte bine, se taie jumătăți și se frig într-o tigaie cu 2 linguri de ulei până când se gătesc și se rumenesc, aproximativ 20-25 de minute. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se pune într-o tavă în care am turnat celelalte 3 linguri de ulei de răpiță. Se adaugă cartofii curățați, spălați și tăiați în sferturi. Morcovii se curăță, se spală, se taie rondele apoi se împrăștie peste cartofi. Dovlecelul se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe, apoi se pune în tavă peste cartofi și morcovi. Se adaugă roșiile cherry, spalate și lasate întregi și ciupercile. Se presară usturoiul pisat. Se condimentează legumele cu sare și piper în funcție de preferințe. Se presară cimbru și se toarnă cu grija 250-300ml apă rece.

Apoi se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru o oră. Apoi se scoate folia, se mărește temperatura la 200° și se mai lasă 10-15 minute la rumenit.

Share

Lasa un comentariu